Mijn trombosezorg op zak

Bij een langdurige behandeling is het belangrijk om de patiënt zo te ondersteunen dat in de individuele situatie optimale controle en regie is. De Trombosedienst zet hierop in met een app die naadloos aansluit op de wensen en mogelijkheden van de patiënt en mantelzorgers.

‘Een goede instelling van mijn bloedstolling is letterlijk van levensbelang. Tegelijkertijd is het in mijn dagelijks leven ook een belasting om dit levenslang te controleren en dagelijks medicatie in te nemen.

Gelukkig wordt het mij wel gemakkelijk gemaakt met de Tropaz app van de Trombosedienst. Hiermee zit mijn antistollingsbehandeling in mijn broekzak. Ik kan doorlopend zien wat mijn laatste uitslagen zijn en welke medicatie ik moet slikken. En als ik mijn medicatie een keer vergeet krijg ik een berichtje. Hoe mooi is dat!

Ook kan ik het melden als ik bijvoorbeeld een ingreep krijg of ziek ben. Zo kan de antistollingsarts van de Trombosedienst mijn medicatie tijdig bijstellen. En als ik met vakantie ga meld ik dat zodat mijn controles worden aangepast.

Door de app ben ik meer betrokken bij mijn eigen zorg en dat maakt dat mijn resultaten beter zijn. Ik start nu ook met zelfmeten thuis. Hierdoor krijg ik nog meer regie en een automatisch bericht als het nieuwe medicatieschema voor mijn klaar staat. Alles papierloos wat ook goed is voor het milieu. Ik kan zelf kiezen waarover ik regie kan en wil voeren en de app ondersteunt mij hierbij. Dat geeft mij vertrouwen.

Zo zijn wij een goed team voor mijn optimale trombosezorg’.


Op dit moment werken al ruim 8000 patiënten (ruim 30%) van de Trombosedienst digitaal met de app. Door een goede samenwerking met ASolutions en door mond op mond reclame van patiënten zien we dat het aantal snel groeit. In 2021 gaat de Trombosedienst extra inzetten om de app voor meer patiënten of hun mantelzorgers beschikbaar te maken.